www.sai88.ro-img80

Motociclismul – un sport de echipă

20 ianuarie 2018
Posted by: SAI88

Când motociclismul devine un sport de echipă…

Primul campionat:

Anul 2017 a fost pentru mine primul an în motociclismul de performanță. A fost anul în care am făcut ceea ce părea doar un vis frumos să devină realitate. De la planurile din ianuarie despre cum o să arate combinezonul și casca până la locul III Național la Clasa Debutanți 1000 a fost un parcurs impresionant, plin de oportunități și situații critice, ce m-a format și m-a făcut să cred în mine mai mult decât o făceam deja.

Așa s-a clădit dorința arzătoare de a participa în anul 2018 la cel puțin două campionate și de a obține un loc mai bun decât anul acesta. Apare acum nevoia de sponsori ce doresc să investească în excelență, să susțină eforturile unui sportiv într-un sport ce se dovedește a fi foarte costisitor de practicat din fonduri proprii. Acesta este motivul pentru care, deși aparent individuale, succesele în acest domeniu sunt în realitate rezultatul contribuțiilor convergente ale unei întregi echipe.

Voi continua articolul cu un extras din Mapa de Prezentare a pilotului ”Adrian Ionut Serban”, mapă ce a fost creată pentru a transmite nevoia de sprijin din partea operatorilor economici, parteneri de care are nevoie orice echipă.

Adrian Ionuț Șerban

SAI88

Pentru Adrian Șerban povestea unui vis pe două roți începe în 2013. Atunci descoperă că nimic nu îl reprezintă mai bine și nu îl motivează mai eficient decât viteza și adrenalina pe care aceasta o produce. Și cum un campion nu este altceva decât un om care își transformă pasiunea într-un stil de viață, de la plimbările fără destinație precisă până la competițiile atent planificate pe circuit nu a fost decât un pas. Unul mic pentru omenire, ar spune unii, dar cu siguranță unul semnificativ pentru o carieră ce promite măcar un număr egal de încercări și reușite.

Astfel, anul 2016 îi oferă primul context favorabil formării profesionale în acest domeniu, cu ocazia participării la cursuri de inițiere sub îndrumarea unor piloți reprezentativi pentru Superbike-ul românesc. Acesta este momentul care marchează startul în viitoarea sa ascensiune sportivă. Pentru că în lumina noilor abilități dobândite se naște motivația pentru a se înscrie în 2017 la Campionatul Național de Motociclism, clasa debutanți 1000.

După muncă și răsplata.

Acum este probabil cel mai relevant de menționat că Adrian Șerban face parte din categoria oamenilor orientați către acțiune și rezultate, care demonstrează în mod repetat o „încăpățânare” activă în a preveni și depăși orice situație de criză. Dovada pentru cele afirmate anterior o aduce prima etapă din Campionat, care înseamnă în egală măsură și primul succes pe circuit – locul al treilea. Pentru unii oameni debutul înseamnă emoții și nesiguranță, pentru alții, după cum putem vedea, înseamnă autodepășire și determinare.

Campionatul este organizat anual sub egida Federația Română de Motociclism și se desfășoară pe parcursul a câtorva luni în care concurenții participă, în medie, la 10-12 etape, grupate în 5-6 weekend-uri competiționale. Fiecare sportiv înscris în concurs acumulează un număr de puncte aferent prestațiilor sale din fiecare etapă, la final realizându-se clasamentul general. În 2017, pentru Adrian, prima participare a însemnat și primul podium. El a reușit, după cum și-a propus anterior, să își păstreze locul al treilea în topul celor mai buni de la categoria sa, în ciuda deficitului de resurse financiare ce l-a împiedicat să puncteze la două dintre etape. Recunoașterea instituțională a rezultatelor s-a materializat odată cu Gala Campionilor FRM din 2 decembrie.

Motociclismul - Primul podiumPerformanțele spectaculoase ale motociclistului nu au trecut neobservate nici pentru presa locală.  Aceasta a profitat de ocazie pentru a-și face publice admirația și sprijinul față de munca depusă de târgoviștean în atingerea obiectivelor pe care și le-a asumat la începutul anului competițional. În același context al promovării pe canalele convenționale de publicitate, mediul online a oferit un aport semnificativ în construirea unui profil personal bazat pe ambiție, perseverență, charismă, efort susținut și dedicare.

Motociclismul - Pe pistăStart 2018!!

 

Category:

Lasă un răspuns